Svært fornøyd med den nye Larvikittmuren på Galterud

Den nye støttemuren til jernbanebrua over Skyrudåa på Galterud ble riktig fin, synes anleggsleder Mads Bjerkset fra BMO/Bane NOR. Det var Lia Maskin & Transport AS som utførte arbeidet på forsommeren.

-De gjorde en veldig bra jobb, akkurat som vi visste at de kom til å gjøre. Vi har nemlig brukt Lia Maskin & Transport AS til grunnarbeid før. Vi kommer helt sikkert til å benytte oss av deres tjenester igjen når vi er på de kanter, sier en strålende fornøyd anleggsleder Bjerkset.

Robust og vakkert materiale

Også Torgeir Lia fra Lia Maskin & Transport AS synes resultatet av restaureringsarbeidet ble riktig fint. Det skulle etter planen vært benyttet granittblokker til muren, men som så mye annet viste det seg å være vanskelig å få tak i dette materialet i disse koronatidene. Valget falt i stedet på Larvikitt, som er en sjelden dypbergart, som bare finnes i Vestfold og Telemark.

-Larvikitt er robust nok til å tåle de påkjenningene den blir utsatt for, og det helt spesielle fargespillet i steinen gjør at det hele blir ordentlig flott, mener både Bjerkset og Lia.